Maciek_H, udalo Ci sie wlaczyc przeciwmgielne jako swiatla do jazdy dziennej :?: Tez by mnie to bardzo interesowalo.
Ale u Ciebie bez problemu się da bo masz starszy sterownik centralnej elektryki. Ja mam problem bo mam nowy sterownik i nie do końca opisane są wszystkie bity. Czekam na kabelek i będę próbował wg tych informacji, które tu parę postów wcześniej zamieściłem.
To trzeba wówczas uaktualnić tzw Labele czyli etykiety w vcds. Adaptacja jest na 100% dostępna bo tam na kanale 50 uaktywnia się "serwisowe menu" w rns'ie.
Miałem doświetlanie przy xenonach i wyłączyłem. Zbędny gadżet.
Zamieszczone przez piotrek_gdy
zgadzam się, przy xenonach naprawdę nic to nie daje
oj panowie chyba czas z wami do okulisty :wink:
nie wiem jak u was ale u mnie xenony świecą ładnie ale do przodu , na boki słabo wiec u mnie te doświetlanie daje i to sporo, jak się śnieżek roztopi i zrobi się ponuro to wlane jakieś foty z i bez doświetlania.
Zamieszczone przez piotrek_gdy
wolałbym mieć skrętne xenony niż doświetlanie :diabelski_usmiech
jak zapale nawet przeciwmgielne to nie ma absolutnej roznicy
szczerze mówiąc nie wiem jak to jest w octavii, ale od pewnego czasu do doświetlania nie służą przeciwmgłowe, tylko osobne żarówki, wiem, że w passacie z biksenonami doswietlanie daje bardzo dużo, a szczerze mówiąc po doswiadczeniach z przeciwmgłowymi w O2 myslałem, że to całe doswietlanie to pic na wodę.
trzeba sobie tylko zdawać sobie sprawę do czego i w jakich warunkach ma to służyć, bo przecież nie ma to nic wspólnego ze skrętnymi reflektorami.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
U znajomego w firmie z pomocą vcds 908.1 i mojej etykiety do sterownika uruchomiłem światełka p.mgielne jako dzienne i ustawiłem moc na 50% (ale może jeszcze zmniejsze) i jest dość duża różnica między trybem dziennym a normalną pracą p.mgielnych. W pozycji "0" nic się nie świeci, na "AUTO" p.mgielne na 50% a jak wiade do tunelu no to włączają się lampki na desce rozdzielczej i św. mijania. Dodatkowo w trybie świateł dziennych swieca sie tez pozycyjne i nie wiem jak to wyłaczyc.
Komentarz